BEWEZEN & STARTKLAAR

RCT heeft naast de beschikbare infrastructuur ook de benodigde capaciteit en ervaring om direct met een barge service center te starten. RCT heeft ruime ervaring met inter terminal transport (meer dan 80.000 moves per jaar), en is gespecialiseerd in barge afhandeling (meer dan 200.000 moves per jaar). Bovendien heeft RCT met barge operators een pilot gedraaid met ruim 20.000 containers op de APM Terminal op Maasvlakte 1.

De RCT-locatie beschikt over meer dan voldoende capaciteit (meer dan 500.000 teu) om het BSC-concept te kunnen accommoderen en heeft verschillende mogelijkheden om deze capaciteit in de toekomst minimaal te verdubbelen. Op korte termijn is dit niet nodig: het BSC-concept kan zonder tijdrovende investeringen op de RCT locatie van start gaan.

 

Synergie en samenwerking

Geen enkele technologie of logistieke methode kan de totaaloplossing bieden voor de groei en versnippering van de containerstroom in de Rotterdamse haven. Een BSC bij RCT kan wel direct een wezenlijk aandeel gaan leveren. Een BSC dat meedraait in de Nextlogic planningstool kan de frequentie en doorlooptijd beschermen en zelfs verbeteren.

NEUTRAAL & BETROUWBAAR

LEES MEER

EEN OPTIMALE LOCATIE

LEES MEER

OVER BARGE SERVICE CENTER

LEES MEER